Leuk dat u onze website bezoekt!
Waardeert u onze website en de selectie bijzondere wijnen? Zeg het voort! Wij zijn elke dag te bereiken om u te woord te staan. Heeft u vragen en of opmerkingen, laat het ons weten.

Mvg Louise Leroux

Image thumbnail

De Familie

“Passie vir Suid-Afrika wyne”

LOUISE LE ROUX

Klein Karoo ligt tussen het “mediterreense Boland” met zijn prachtige bergen en stranden, en “die Groot Karoo” met zijn verlaten vlaktes en verzengende zomer zon. In de Klein Karoo vind je alle kenmerken van beide landstreken. Het bruisend hart van de Klein Karoo is Oudtshoorn, het dorp van de struisvogels en indrukwekkende grotten. Op een steenworp afstand van Oudtshoorn ligt: “De Rust” tussen de Swartberge en de Olifantsrivier en waar ook het domein Doornkraal ligt. Hier beheert de familie Le Roux al vier generaties lang een wijngaard en maken zij heerlijke wijnen.

Op domein Doornkraal zijn de 7 kinderen van de familie Le Roux opgegroeid. Daarvan is er een actief in de politiek, een van de dochters heeft zich ontwikkeld tot vermaard kok en publicist. Samen met haar ouders en man beheert een dochter de wijngaard en wijnmakerij. Vier kinderen zijn er naar het buitenland vertrokken. Ook dochter Louise vertrok naar Europa, aanvankelijk om te werken met paarden. Later volgde zij haar liefde en vertrok naar Nederland, waar ze nu samen woont met man en 3 kinderen.

Louise besluit haar passie voor Zuid-Afrikaanse wijnen te delen met Nederlandse wijnproevers. Zij is daarom begonnen met het selectief invoeren van bijzondere wijnen en andere speciale culinaire producten uit Zuid-Afrika. Nu verzorgt zij regelmatig sfeervolle wijnproeverijen op locatie, die geheel in het teken staan van indrukwekkend en culinair Zuid-Afrika.

“Onze Successen”

2009

Vol verwachting verhuizen we naar Stevensbeek. Het blijkt goede teelaarde te zijn voor nieuwe ideeën ook onze derde kindje wordt geboren.

2010

Onze ideeën worden werkelijkheid De eerste pallet wijn arriveer uit Zuid Afrika in de haven van Rotterdam. Namen als Peridot, Badsberg, Eaglevlei en uiteraard Doornkraal siert de nieuwe wijnlijst.

2011

Naast de belevering voor de particuliere markt, evenementen en thuis proeverijen, ga ik ook de betere restaurants in de buurt voorzien van prachtige en verrassende wijnen.

2015

De wijnassortiment wordt uitgebreid meet juweeltjes als Migliarina, Annexkloof en Klawer Wyn om zodoende een bredere markt te kunnen voorzien van wijn.

2019

We breiden verder uit met wijnen en champagnes uit de hele wereld waaronder Moldavië, Roemenië, Frankrijk, Italië en Spanje. Kleine huizen, kwaliteit, drinkbaarheid en hidden gems zijn belangrijke punten.

2020

Het is feest! 10 jaar in de vak en we hebben een splinternieuwe website en webshop.